houtproducten

onze projecten

Uit een boomstam kun je vele producten halen.  

Zo ook vierkante palen, voor een strakke omheining van de weide. 
In juli 2020 hebben we voor DierenArtsenCentrum de Stellingwerven, op de locatie in Noordwolde, de wei afgezet met douglas palen en alle bedrading vervangen.
Daarnaast hebben we een landhek geplaatst en een nieuwe schuifdeur voor de achterkant van de manege gemaakt en afgehangen.

De meest uitdagende klus was uiteindelijk het vervangen van de longeercirkel: in plaats van ronde palen met rubber lint, hebben we de cirkel met dezelfde vierkante douglas palen afgezet en met twee rijen planken verbonden.

Scroll door, bekijk alle foto's en ontdek wat wij tot nu toe gedaan hebben!

onze houtproducten

Balken en planken
Vanuit de boomstam zagen wij met de Woodmizer het tot planken en balken. Een normale houtzagerij zou dit in massa's produceren, tot standaardmaten. Wij bieden daarbij de optie aan de gekste maten te zagen, zodat jouw product precies op maat gemaakt is.

Landhek 3-scharnier

Landhek
Een duurzaam en robuust landhek wordt gemonteerd door middel van grote steunpalen aan beide kanten. Het hek is voorzien van de grootste scharnieren die we kunnen vinden, om het gewicht goed te kunnen dragen.  Klik op de knop hieronder om meer over ons proces te lezen!

Picknicktafel
Eigenlijk zijn alle producten die we ontwikkelen, vrij robuust. Ze worden van massieve plakken boomstam gemaakt, en wegen daarbij ook wel wat. Even in je eentje je picknicktafel verzetten, raden we dan ook af! Het voordeel van een grote tafel is de duurzaamheid, standvastigheid en hij kan goed tegen een stootje.

Blader door de foto's en bekijk ons hele proces

de schuifdeur

van buiten (links) en van binnen (rechts)

iets moois gezien?

Krijg je brandende inspiratie van een van onze projecten? Of wil je zelf ook een nieuwe houten schuifdeur? Laat het ons weten!