Over paul

Nadat  ik, Paul Paternotte, bijna dertig jaar als dierenarts in de omgeving van Noordwolde tussen de koeien gewerkt heb, werd het tijd voor mij mijn jarenlange liefde voor het werken met hout meer vorm te geven.  

de oorspong

Het idee om zelf een zaagmachine aan te schaffen is al bijna 10 jaar geleden geboren, nadat ik bij mij thuis een aantal eiken had omgezaagd. Deze eiken heb ik daarna op het erf met een mobiele houtzaag tot balken laten zagen om er een gebint van te kunnen maken. 

Daardoor dacht ik dat er vast meer mensen zouden zijn, die het leuk zouden vinden om van eigen bomen balken en planken te kunnen laten zagen, zonder de stammen naar een zagerij te moeten brengen. En wat is er dan mooier dan van je eigen bomen, op je eigen erf gezaagde stammen uiteindelijk een mooi puur product te kunnen maken...

lokaal gerooid, lokaal gezaagd

Daarom heb ik begin 2020 een Woodmizer LT70 (zaagmachine) gekocht waarmee ik stammen tot 6 meter lengte kan verzagen tot bijna elke gewenste afmeting.

Ik ben ook zelf gaan zagen met het idee om met in de buurt gerooide stammen te werken in plaats van via een groothandel ge├»mporteerd hout te kopen. De Douglas stammen die ik op het moment verzaag zijn in Boschoord gerooid en regelrecht uit het bos naar Nijensleek vervoerd. 

Geen onnodig transport dus.

wat maak ik

Naast het verzagen van de stammen voor de verkoop, maak ik van het eigen gezaagde Douglas hout picknickbanken, landhekken, tuinmeubelen en tuintafels. 

Daarnaast maak ik ook wat kleinere dingen zoals de bierkratjes, gereedschapskistjes en tapasplanken om zo min mogelijk hout weg te hoeven gooien.

Heb jij een goed idee of wil je jouw persoonlijke visie laten maken? Neem dan contact met mij op en vraag vrijblijvend een offerte aan!

het totaalplaatje

Alles is gemaakt van aan de lucht gedroogd en fijnbezaagd (niet geschaafd) Douglashout en is niet ge├»mpregneerd. Dit laatste is ook niet nodig, want onbehandeld Douglashout gaat makkelijk 10 - 15 jaar mee. 

Ben je benieuwd naar wat we maken? Of wil je zelf de duurzaamheid van onze producten ervaren?